DIENSTEN

DRONE INSPECTIE IN DE LANDBOUW

In de landbouw draait alles om inzicht in wat er in het veld gebeurt, om de opbrengst te verhogen en de efficiëntie te verbeteren. Inspectie met drones geeft telers en landbouwkundigen gedetailleerde inzichten over gewassen die niet te voet of met traditionele land-gebaseerde methoden kunnen worden waargenomen.

DRONE INSPECTIE IN DE BOUW

De bouwsector is complex. Bouwprofessionals hebben technologie nodig die niet bijdraagt aan de complexiteit van een project, maar in plaats daarvan helpt om het te vereenvoudigen. Drone-kaarten en -modellen zijn een kosteneffectieve, gebruiksvriendelijke manier om dit doel te bereiken.

INSPECTIE EN VERZEKERING

Drones spelen een steeds belangrijkere rol in het verzekeringswezen. Als verzekeraar is het jouw taak om risico’s en incidenten te beoordelen, te voorkomen en te beperken. Ben je als verzekeraar op zoek naar betere informatie over dat wat jij verzekert?

LANDMETINGEN MET DRONES

Drones worden in snel tempo een integraal onderdeel van de toolkit van elke expert. Onderzoeksteams zien enorme tijdwinst en lagere kosten dankzij de UAV-technologie. In sommige gevallen kunnen sites 20x sneller worden opgenomen dan via traditionele grondmethoden. Niet alleen verhogen drones de efficiëntie, maar voor veel landmeters kunnen drones ook een veiliger keuze zijn.

DRONE INSPECTIE IN DE LANDBOUW
Observatie, integratie-optimalisatie en stikstof toepassingen

In de landbouw draait alles om inzicht in wat er in het veld gebeurt, om de opbrengst te verhogen en de efficiëntie te verbeteren. Inspectie met drones geeft telers en landbouwkundigen gedetailleerde inzichten over gewassen die niet te voet of met traditionele land-gebaseerde methoden kunnen worden waargenomen.

De voordelen van werken met drones in de landbouw

 1. Identificeer gewas en schade over een heel veld binnen no-time 
 2. Drones helpen bij het identificeren en oplossen van afvoerproblemen 
 3. De juiste gewasaanpassingen met instant data en gedetailleerde mapping 
 4. Zie eenvoudiger stikstof gebreken in uw gewassen 
 5. Drones helpen apparatuur detecteren die zorgen voor problemen 
 6. Drones identificeren plaagproblemen 

DRONE INSPECTIE IN DE BOUW
Realtime inzicht en overzicht met dronekaarten

De bouwsector is complex. Drones kunnen helpen deze sector te vereenvoudigen én te optimaliseren. Woningcorporaties gebruiken drones al veelvuldig voor de inspectie van dak, metselwerk en kozijnen. Hiermee maken we samen de bouwsector efficiënter, sneller en rendabeler. Met Pilot on Demand helpen wij bouwbedrijven te innoveren met nieuwe technologieën, zoals drones.

De voordelen van werken met een drone in de bouw 

 1. Realtime controle bij projecten met overheadkaarten
 2. Drones brengen de voortgang van bouw in kaart met 3D-modellen en luchtfoto’s 
 3. Drones helpen zelfs bij virtueel ontwerp en constructie 
 4. We brengen veiligheidsrisico’s in kaart 

INSPECTIE EN VERZEKERING

Drones spelen een steeds belangrijkere rol in het verzekeringswezen. Als verzekeraar is het jouw taak om risico’s en incidenten te beoordelen, te voorkomen en te beperken. Ben je als verzekeraar op zoek naar betere informatie over dat wat jij verzekert? Zoals een gebouw, terreinen, voortuigen of infrastructuur? Of wil je op een efficiënte manier informatie verzamelen over onderhoud en om schade na een gebeurtenis of incident te beoordelen? Dan zijn drones de perfecte oplossing.  

Het gebruik van drones om foto’s, video’s en gegevens over een gebouw te verzamelen, is een grote sprong voorwaarts in de technologie. Maar verzekeraars doen dit nog (te) veel met schade-experts die op ladders en daken klimmen met digitale camera’s in de hand. Hoe veilig is dat nog? Vooral met de mogelijkheden van vandaag?

Het grote voordeel van drones in verzekeringen is volgens ons de winst in veiligheid en efficiëntie. Verzekeringsbedrijven kunnen van gevaarlijke en tijdrovende onroerend goed-inspecties naar een snel en veilig proces waarmee hun personeel gewoon met beide benen op de grond kan blijven staan. Daarnaast levert het gebruik van drones enorm veel tijdswinst op.

Andere voordelen van werken met een drone:

 1. Bij een ingestort gebouw kan een drone feedback geven over de omvang van de schade, lang voordat de plek toegankelijk is voor mensen (meer veiligheid)
 2. Je kunt ver van tevoren een inschatting van de kosten maken omdat je met een drone veel eerder de juiste gegevens van het gebouw of de omgeving kunt verzamelen
 3. Je voorkomt claims doordat je aan betere risicobeperking doet

LANDMETING MET DRONES Snel en nauwkeurig 3D-mapping en landmeten

Landmeten met drones geeft instanties als Waterschap verrijking van nauwkeurige data. Traditioneel landmeten is namelijk tijdrovend en arbeidsintensief en een proces dat nog altijd met de hand wordt uitgevoerd. Landmeten met een drone maakt dit proces efficiënter en in sommige gevallen zelfs veiliger. We noemen dit proces ook wel geomapping.

De voordelen van landmeten met een drone 

 1. We maken topografische kaarten aan de hand van drone-gegevens 
 2. In combinatie met drone-mapping-software en grondcontrolepunten maken we landmeetkaarten 
 3. Verbeterde veiligheid en lagere kosten door landmetingen in een fractie van de tijd in vergelijking met traditionele grondmethoden
Pagina’s

Contact